نگهداری از گیربکس های صنعتی و تعمیر آنها یکسری نکات مهم دارد که دانستن آنها برای همه کسانی که از این دستگاه صنعتی استفاده می کنند ضروری است. این نکات باعث افزایش عمر مفید دستگاه ها می شود و از خرابی آنها جلوگیری می کند.
در ادامه به بررسی برخی از مهم ترین و کلیدی ترین نکات تعمیر و نگهداری گیربکس های صنعتی می پردازیم.
بیشتر بخوانید: گیربکس صنعتی چیست؟
راهکارهای نگهداری از گیربکس صنعتی
همانطور که میدانید، گیربکس های صنعتی بدلیل طراحی نسبتا پیچیده و کاربرد وسیعی که در صنایع متعدد دارند، قیمت نسبتا بالایی دارند. ازین رو؛ بهتر است قبل اینکه گیربکس شما نیاز به تعمیر پیدا کند، بطور دوره ای و مرتب روغن و قطعات آن را چک کرده و از آن نگهداری کنید.
در ادامه به برخی از مهم ترین نکات نگهداری از این دستگاه صنعتی اشاره می کنیم.
بررسی و تعویض منظم روغن گیربکس صنعتی
یکی از مهم ترین نکات نگهداری از گیربکس صنعتی، تعویض روغن گیربکس است.
شاید خیلی از شما ها نقش تعویض پیوسته و به موقع روغن را نادیده بگیرید ولی این موضوع، یک مسئله مهم است که از خراب شدن قطعات داخلی گیربکس و سایش آنها جلوگیری می کند.
همچنین، باید در صورت وجود احتمال نشتی روغن، حتما آن را بررسی و تعمیر کنید.
بیشتر بخوانید: آشنایی با روغن گیربکس خورشیدی
نقش خنک کننده ها در نگهداری از گیربکس
یکی دیگر از مسائل مهم در نگهداری از گیربکس صنعتی، وجود خنک کننده ها و عملکرد صحیح آنهاست.
روغن گیربکس صنعتی به خصوص در گیربگس های حلزونی و خورشیدی، به دلیل دمای بسیار بالا، خیلی زود داغ می کند و می سوزد. در این شرایط، به یک سیستم خنک کننده نیاز است.
این سیستم خنک کننده، با کاهش دمای محیط، از داغ شدن و سوختن این روغن جلوگیری می کند و عملکرد کلی گیربکس را بهبود می بخشد.
تنظیم چرخ دنده ها
همانطور که میدانید، چرخ دنده ها از اجزا اساسی و مهم گیربکس ها هستند که خراب شدن آنها میتواند عملکرد کلی گیربکس را مختل کند. به همین دلیل، باید مرتبا بررسی شوند.
بهتر است در صورت مشاهده هرگونه آسیب در چرخ دنده ها، سریعا تعمیر شوند چرا که ممکن است در دراز مدت، باعث بروز آسیب جدی در گیربکس شوند.
همچنین نباید به هیج عنوان چرخ دنده ها روی هم ساییده شوند چون این عامل باعث می شود به چرخ دنده ها فشار وارد شود و خیلی زود خراب شوند.
مطالعه بیشتر: چرخ دنده خورشیدی چیست؟
وارد نکردن فشار بالاتر از توان گیربکس
همانطور که میدانید، هر یک از گیربکس های صنعتی با توجه به هدفی که برای انجام آن طراحی شدند، دارای توان و ظرفیت مشخصی هستند و در صورتیکه به آنها فشار بیش از اندازه وارد شود، آسیب می بینند.
پس حتما پیش از کار با گیربکس، از حداکثر توان و ظرفیت آن مطمئن شوید.
اطمینان از نصب صحیح گیربکس
نکته مهم دیگری که در نگهداری از گیربکس ها و جلوگیری از خراب شدن آنها باید به آن توجه کنید، اطمینان از نصب صحیح گیربکس است.
نصب نادرست گیربکس، به شدت میتواند به گیربکس شما آسیب وارد کند و از عمر مفید آن کم کند. پس بهتر است برای نصب گیربکس صنعتی خودتان، حتما از افراد متخصص در این حیطه کمک بگیرید.
تعمیر گیربکس صنعتی
در صورتیکه نگهداری از گیربکس صنعتی و بررسی پیوسته آن به درستی صورت نگیرد، ممکن است گیربکس شما نیاز به تعمیر پیدا کند.
البته، دلایل دیگری نیز ممکن است باعث بروز مشکل در گیربکس شوند اما بخش زیادی از آنها با بررسی مداوم، قابل پیشگیری هستند. نگهداری از گیربکس تا حدودی هزینه های ناشی از تعمیرات را کاهش می دهد.
در ادامه، به بررسی مراحل تعمیر گیربکس صنعتی اشاره می کنیم.
بررسی مراحل تعمیر گیربکس صنعتی
پیش از هر چیز، بدانید که تعمیر گیربکس صنعتی نیازمند تخصص و مهارت است. پس تنها در صورتی اقدام به تعمیر آن کنید که در این زمینه تخصص دارید. در غیر اینصورت، این کار را به افراد متخصص بسپارید.
در کل، مراحل کلی تعمیر گیربکس صنعتی شامل موارد زیر می شود:
تشخیص مشکل گیربکس
اولین مرحله در تعمیر گیربکس صنعتی، تشخیص مشکل است. ابتدا باید گیربکس خیلی خوب بررسی شود و مشکل اصلی آن شناسایی شود. برای این کار، باید به نشتی ها، لرزش ها و صداهای غیرعادی در گیربکس توجه کنید و از طرفی، علت آن ها را هم جویا شوید.
نشتی روغن در گیربکس میتواند دلایل زیادی داشته باشد که یکی از شایع ترین آنها میشه به آسیب دیدن واشر ها و آب بند ها اشاره کرد.
از دلایل بروز صداهای غیرعادی در گیربکس هم میتوان به خرابی یاتاقان ها و بلبرینگ ها اشاره کرد.
همچنین، تراز نبودن شفت ها و بالانس نبودن قطعات چرخشی هم معمولا باعث ایجاد لرزش در گیربکس می شود.
البته هیچ یک از این دلایل قطعی نیست و ممکن است دلایل متعددی دست به دست هم بدهند و این مشکلات را بوجود بیاورند.
اطمینان از ایمنی و اقدام برای تعمیر گیربکس
بعد از اینکه مشکل گیربکس را شناسایی کردید، توجه کنید که حتما پیش از اقدام برای تعمیر گیربکس صنعتی، همه منابع برق و انرژی را قطع کنید. سپس با استفاده از یکسری قطعات مخصوص، بدنه گیربکس را باز کنید تا بتوانید به قطعات داخلی دسترسی پیدا کنید.
پس از آن، اقدام به تعمیر گیربکس یا قطعه خراب شده در آن بکنید.
تست گیربکس صنعتی
پس از تعمیر ، اقدام مهمی که باید انجام دهید، تست گیربکس است. این کار کمک می کند که از سلامت گیربکس مطلع شوید و اطمینان پیدا کنید که مراحل تعمیر به درستی انجام شده است.
نکات گفته شده، برای تعمیر گیربکس صنعتی ضروری است و با رعایت آنها میتوانید علاوه بر تعمیر صحیح و اصولی گیربکس خود، از بروز هزینه های اضافی نیز جلوگیری کنید.
ارائه خدمات تعمیر گیربکس صنعتی
مجموعه شهباز گیربکس با سالها سابقه در زمینه تولید، عرضه و تعمیر گیربکس های خورشیدی و با کمک تیمی متخصص، در کنار شماست.
در صورت نیاز به تعمیر گیربکس صنعتی، فقط کافیست با کارشناسان ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
در صورت تمایل می توانید نظرات خودتان را برای ما ارسال کنید. کارشناسان مجموعه شهباز گیربکس در سریع ترین زمان، پاسخگوی شما خواهند بود.