گیربکس بالمیل
زمانی که صحبت از انواع گیربکس بالمیل به میان می آید شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شود که مهم ترین تفاوت های این مدل گیربکس ها با سایر انواع گیربکس در صنایع شیمیایی یا پالایشگاهی و نیروگاهی چیست؟
در ابتدای امر لازم است خاطر نشان سازیم که منظور از این گیربکس، دستگاهی است که تجهیزات بالمیل متصل می شود و نیروی لازم برای به حرکت در آوردن آن را تأمین می کند. نیروی فیزیکی که از طریق گیربکس های بالمیل تولید می شود به اندازه ای زیاد است که می تواند چرخنده های بزرگ و کوچک در دستگاه بالمیل را بچرخاند.
بهترین نوع گیربکس برای بالمیل با توانایی بالا، گیربکس خورشیدی و گیربکس هلیکال هستند. در ادامه این بحث با این دستگاه و نحوه کار آن آشنا می شویم.
ویژگی های تجهیزات بالمیل
آسیاب توپی، آسیاب گلوله ای یا همان دستگاه بالمیل، یک دستگاه مرجع برای خرد کردن مواد مختلف است. دستگاه آسیاب توپی (بالمیل) به طور گسترده برای پردازش سیمان، تولید انواع سیلیکات جامد، تولید مصالح ساختمانی، مواد نسوز، تولید انواع کود، سرامیک ها و شیشه و غیره استفاده می شود.
این دستگاه از چند قسمت اصلی تشکیل شده است که دستگاه های گیربکس، یکی از آنها هستند. در واقع، بالمیل نیروی خود را برای خرد کردن مواد داخل آسیاب از نیروی تولید شده در گیربکس بالمیل به دست می آورد.
با توجه به تعریف فوق، این دستگاه ها را در صنایع معدنی، صنایع مصالح ساختمانی، فرآوری سیمان و سرامیک ها می توانید مشاهده کنید. آسیاب توپی یا بالمیل که به آن آسیاب میله ای نیز گفته می شود می تواند به روش “خشک” یا “تر” کار کند. با توجه به مواد و روش تخلیه ای که نیاز است، تصمیم می گیرید که روش کار دستگاه آسیاب بالمیل چگونه باشد.
در قسمت های بعدی درباره نحوه عملکرد دستگاه و نقش گیربکس در تولید محصولات آسیاب شده مطالب دیگری را عنوان می کنیم.
موارد کاربردی گیربکس بالمیل
دستگاه بالمیل در صنایع بزرگ، بخصوص صنایع معدنی و استخراج و فرآوری سنگ معدن کاربرد دارد. از آسیاب توپی با نحوه عملکرد “خشک” برای سنگ زنی سنگ معدنی و تبدیل آن به پودرها استفاده می شود.
در این روش هیچ رطوبتی به مخزن اضافه نمی شود. سنگ معدن به صورت خالص استخراج می شود و باید خرد شود تا قابل استفاده گردد. خرده های سنگ برای فراوری به کارخانه های ذوب، متالورژی، تولید مصالح ساختمانی یا کارخانه های سنگ بری فرستاده می شود.
این سنگ ها معمولاً بسیار سخت هستند و برای خرد کردن آنها به نیروی زیادی نیاز است.
بهترین گیربکس ها می توانند با راندمان عملکردی بالا به دستگاه بالمیل متصل شوند و نیروی لازم را برای چرخش چرخنده ها فرآهم کنند. هرچه قدر نیاز به ذرات ریزتر احساس شود، نیروی چرخش باید بیشتر بوده و بالمیل با سرعت کنترل شده ای بچرخد.
نحوه کارکردن دستگاه بالمیل به روش “تر”
در روش عملکرد آسیاب بالمیل از نوع مرطوب، اجرای فرآیند به آب نیاز دارد. در حین عملیات سنگ زنی، به آن آب اضافه می شود. دستگاه بالمیل از نوع مرطوب می تواند سنگ معدن را درون مخزن، در حالت خمیری، خرد کند و سپس با استفاده از جداکننده مغناطیسی یا سل های شناور، خمیر را جداسازی نماید.
با توجه به تفاوت در مواد اولیه که به دستگاه های بالمیل وارد می شوند می توانید انواع آن را در بازار مشاهده کنید:
- دستگاه آسیاب بالمیل برای سنگ آهن
- دستگاه بالمیل برای سنگ معدن منگنز
- دستگاه بالمیل سنگ معدن نیکل
- دستگاه بالمیل سنگ معدن قلع
- دستگاه بالمیل سنگ معدن مس
- دستگاه آسیاب توپی گارنت
- دستگاه بالمیل تولید پودر آلومینیوم
- دستگاه بالمیل مولیبدن
- دستگاه بالمیل فلوریت
از آنجا که نیاز شرکت ها یا واحدهای صنعتی به استفاده از بالمیل متفاوت است، این تجهیزات از نظر ساختار، فناوری، روش خشک یا تر، اندازه ذرات خروجی از دستگاه بالمیل، ظرفیت عملکردی، اندازه گلوله های داخل آسیاب، میزان مصرف برق گیربکس، تولید محصولات خروجی و … در انواع مختلف وجود دارند.
از همه مهم تر اینکه بر اساس نیاز، امکان سفارشی سازی بالمیل نیز وجود دارد.
آسیاب بالمیل چگونه کار می کند؟
اگر با نحوه عملکرد دستگاه آسیاب بالمیل آشنا باشید، به راحتی می توانید طرز کار گیربکس بالمیل را هم بشناسید. در این مورد به اطلاعات این قسمت، توجه کنید:
بالمیل از یک مخزن اصلی تشکیل شده است که چند چرخنده دارد. داخل مخزن، توپ های فلزی وجود دارد که فشار لازم را به خوراک ورودی به دستگاه وارد می کنند و سبب خرد شدن آنها می شوند. در داخل مخزن، شفت توخالی مارپیچی وجود دارد که موجب می شود تمام ذرات به صورت یکنواخت به حرکت در آیند.
زمانی که چرخنده به حرکت در می آید، نیروی گریز از مرکز تولید می شود و توپ های فولادی را به ارتفاع معینی از کف مخزن می رساند.
سپس، توپ های فولادی به طور ناگهانی رها می شوند تا مواد خام را تکه تکه یا خرد کنند. مواد اولیه در چند سطح و پس از چند مرحله انتقال به پودر تبدیل می شوند. مواد از جداره اول وارد محفظه دوم می شوند و مجدداً همین کار در لایه بعدی ادامه پیدا می کند تا در نهایت، خوراک ورودی به پودر ریز تبدیل شود.
توپ های سنگ زنی در بالمیل چه نقشی دارند؟
نقش اصلی توپ فولادی در سنگ زنی مواد اولیه است. برای اینکه مواد اولیه به طور موثری خرد شوند، هنگام درجه بندی باید از قوانین زیر پیروی کنیم.
- توپ فولادی باید دارای نیروی ضربه ای کافی باشد که مستقیماً با حداکثر قطر آن در ارتباط است.
- توپ فولادی باید زمان کافی برای تأثیرگذاری بر مواد اولیه را داشته باشد. این زمان، مربوط به سرعت پر شدن و قطر متوسط آن است.
- مواد اولیه باید زمان کافی برای ماندن در آسیاب های کوچک تر داشته باشند. این امر باعث می شود تا توپ های فولادی بتوانند سرعت جریان مواد اولیه را کنترل کنند